Acompanyament al final de la vida, la mort i els dols en les persones grans

Solsona, 26 de febrer de 2019

 

 “Coneix totes les teories, domina totes les tècniques; però quan toquis una  ànima humana sigues, senzillament, una altra ànima humana”. Carl G. Jung

 

Les persones grans viuen diferents situacions de pèrdua; ja sigui per la mort de persones properes, per la pèrdua d’autonomia o de xarxa social i familiar. Com a professionals que treballem en l’atenció a les persones cal que coneguem els processos de dol per poder-los acompanyar i sostenir.

La Jornada amb tracte d’enguany posa el focus en l’atenció al final de la vida, la mort i els dols amb perspectives i projectes pioners en aquest àmbit.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA

De 9 a 9.15 h

Acreditacions i entrega de documentació

De 9.15 a 9.30 h

Inauguració de la Jornada

De 9.30 a 10.30 h

Ponència inaugural: “La vellesa. Una vida d’aprenentatge i adaptació al dol” a càrrec de Xusa Serra Llanas, infermera referent de la Unitat d’acompanyament educatiu a les malalties, el dol i final de la vida de l’Hospital Universitari General de Catalunya.

Pausa per esmorzar

D’11.00 a 13.00 h

Taula rodona “Bones pràctiques en l’atenció al final de la vida” moderada per Lluïsa Camps, treballadora social i psicòloga de l’equip de serveis socials del Solsonès.   

“Projecte Vic Ciutat Cuidadora” amb Magda Molas, tècnica de benestar social de l’Ajuntament de Vic i Susanna Serra, coordinadora del projecte Vic Ciutat Cuidadora.

“Servei municipal de suport al dol de l’Ajuntament de Terrassa” amb Alfons Gea, responsable del servei.

“EAPS Mutuam-Barcelona. Programa d’atenció psicosocial i espiritual a persones amb malaltia avançada. Atenció al dol. Fundació La Caixa. A càrrec de Raquel Vila, psicòloga del programa.

De 13.00 a 13.45 h

Càpsula inspiradora “La bona vida” a càrrec d’Àlex Rovira, escriptor i conferenciant.

13.45 h

Cloenda institucional

 

Inscripcions:

Jornada adreçada a professionals. Places limitades. Inscripcions gratuïtes.

Inscripcions fins al 21 de febrer

INSCRIPCIONS TANCADES. PLACES COMPLETES

 

Més informació:

Serveis Socials Bàsics del Solsonès

973 48 32 34 – tractambe@gmail.com

Lloc:

Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya

Ctra. Sant Llorenç, km 2

25280 Solsona

Dinar: hi ha la possibilitat de dinar al restaurant Can Mascaró (al costat del Centre de Ciència i Tecnologia). Menú tancat. Preu 15 euros. Cal concretar-ho en el moment de la inscripció.

Descarrega’t el programa de la jornada en pdf

Fulletó_Jornades_amb_tracte_2019-RED