Hi ha sis valors que defineixen la campanya “Tracta’m bé”: la proximitat, la perseverança, la comunicació, la flexibilitat, la valentia i la cooperació.

 

PROXIMITAT

Ens agrada definir la Campanya Tracta’m bé com una campanya de carrer. El fet de buscar complicitats com les del comerç, bars i restaurants, escoles de primària, instituts i altres agents amb qui no acostumem a col·laborar, ens ha obligat a difondre la campanya porta a porta.

Un exemple de proximitat són les accions Establiment amb tracte i també Situacions amb tracte en la qual es va apostar per convertir persones anònimes de la comarca en protagonistes de la campanya.

 

PERSEVERANÇA

La campanya “Tracta’m bé” s’ha desplegat al llarg de més de quatre anys. Hem estat sempre conscients  que les accions de sensibilització i prevenció necessiten temps i constància per arribar a la població. A més a més, hem combinat accions adreçades a tota la població amb altres més específiques per a col·lectius concrets.

 

COMUNICACIÓ

La col·laboració d’artistes locals (il·lustradors, fotògrafs, grups de teatre, etc.) ha permès fer una campanya creativa i innovadora a nivell d’imatge. Un altre factor clau a nivell comunicatiu, ha estat el factor emocional. En tot moment s’ha apostat per explicar el tema dels maltractaments  i dels bons tractes envers la gent gran d’una manera propera, vivencial i quotidiana.

 

VALENTIA

La campanya Tracta’m bé és una campanya valenta en el sentit que ens ha obligat a sortir de la nostra zona de confort. El fet de no tenir referents d’altres campanyes similiars ens ha obligat a innovar i a apostar per la creativitat. En són un exemple els llibres que s’han publicat en el marc de la campanya: Relats amb tracte i Contes per fer-se gran.

 

FLEXIBILITAT

La campanya ha avançat sense un guió previ, la qual cosa ha fet que es pugués adaptar a les necessitats de cada moment. En aquest sentit, ens ha ajudat el fet de no dependre de cap tipus de finançament extern.

 

COOPERACIÓ

Al llarg dels anys d’implementació de la campanya “Tracta’m bé” hem col·laborat amb diversos equip de serveis socials d’arreu de Catalunya, això ens ha permès sumar sinergies i complicitats més enllà de la nostra comarca.

Un exemple de cooperació, és també, el fet que la campanya s’estigui estenent a diferents punts del territori català a partir de la col·laboració entre diferents administracions.