“La violència infringida a les persones d’edat avançada és un fenomen poc visible i  escassament investigat i detectat” Mercè Tabueña

Tracta’m bé va néixer al Solsonès a mitjan del 2012 amb l’objectiu de sensibilitzar sobre un tema tabú i poc conegut: els maltractaments envers la gent gran. Tracta’m bé no va néixer com una campanya sinó com una voluntat d’avançar i trencar silencis al voltant d’una problemàtica social; però pas a pas, acció a acció es va acabar convertint en una campanya de prevenció primària.

Al llarg de més de quatre anys, ha combinat accions més centrades en la sensibilització social amb altres més enfocades a la prevenció i a la reducció de factors de risc.

Accions de sensibilització social 

Relats amb tracte; recull d’històries de ficció per donar a conèixer els diferents tipus d’abusos que pot patir la gent gran.

Escenes amb tracte; obra de teatre per sensibilitzar sobre els diferents abusos que pateixen les persones grans.

Situacions amb tracte; acció de promoció dels bons tractes envers la gent gran adreçada a tota la població

Aules amb tracte; projecte adreçat als infants de primària de la comarca amb accions específiques per a cadascun dels cicles.

Tracta’m de tu; projecte adreçat a la població jove de la comarca amb accions concretes per a l’alumnat de primer a quart d’ESO.

 

Accions de prevenció 

Establiment amb tracte; acció que involucra el petit comerç com a detector de situacions de risc que poden afectar a la gent gran.

Futur amb tracte; acció adreçada a les persones grans i que pretén difondre les diferents mesures legals de protecció per prevenir futures situacions d’abús.

Jornades amb tracte; espai anual de formació per a professionals vinculats a l’atenció a les persones grans per reflexionar i avançar en temes d’ètica, bon tracte i innovació social.